Precizările Serviciului Fiscal de Stat referitoare la termenul limită de achitare a impozitului pe venit în rate pentru trimestrul II

  • 20 Iunie 11:55
Precizările Serviciului Fiscal de Stat referitoare la termenul limită de achitare a impozitului pe venit în rate pentru trimestrul II

Serviciul Fiscal de Stat informează că, termenul limită de achitare a impozitului pe venit în rate pentru trimestrul II al anului curent este data de 25 iunie 2024.

Astfel, agenții economici sunt obligați să achită către data menționată o sumă egală cu 1/4 din:

  1. suma calculată drept impozit ce urmează a fi plătit pentru anul respectiv, sau
  2. impozitul ce urma să fie plătit pentru anul precedent.

Prevederile menționate nu se aplică agenților economici din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii și rezidenților parcurilor pentru tehnologia informației.

Agenții economici care aplică o perioadă fiscală diferită de anul calendaristic, sunt obligați să achite, până la data de 25 a fiecăror trei luni ale perioadei fiscale curente, sume egale cu 1/4 din:

  1. suma calculată drept impozit ce urmează a fi plătit pentru perioada fiscală respectivă, sau
  2. impozitul ce urma să fie plătit pentru perioada fiscală precedentă.       

Precizăm că, prevederile privind achitarea impozitului în rate nu se aplică agenților economici întreprinderi micro, mici sau mijlocii, pentru perioadele fiscale 2023–2025. Contribuabilii respectivi pot achita impozitul pe venit calculat, până la data de 25 a lunii următoare lunii în care au fost plătite dividende, inclusiv sub formă de acțiuni sau cote părți, din profitul obținut în perioadele fiscale 2023–2025 inclusiv.

Informații suplimentare la subiectul în cauză pot fi obținute prin apelarea Centrului unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat – 0 8000 1525 (apel gratuit).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău