Precizările Primăriei Chișinău referitor la compensația oferită pentru resursele energetice și serviciile comunale în perioada rece a anului

  • 06 Ianuarie 2022 17:43
Precizările Primăriei Chișinău referitor la compensația oferită pentru resursele energetice și serviciile comunale în perioada rece a anului

În municipiul Chișinău, compensația pentru luna noiembrie – oferită de autoritățile locale la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale în perioada rece a anului –va fi inclusă în factura pentru luna decembrie. Astfel, în chitanțele care vor veni în ianuarie va fi aplicată atât compensația pentru luna noiembrie, cât și cea pentru luna decembrie, a precizat pentru IPN Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA).

Persoanele care au beneficiat de acest ajutor în anii precedenți trebuie să-și reconfirme cererile de acordare a compensației doar în cazul în care au avut loc modificări în veniturile sau în componența familiei.

Ion Burdiumov a precizat că sunt eligibile pentru aceste compensații familiile al căror venit lunar per persoană, pentru anul fiscal precedent datei depunerii cererii, nu a depășit 3 mii. În cazul familiilor tinere, venitul lunar per persoană nu trebuie să depășească 5 mii de lei.

Compensația constituie 40% din suma calculată conform tarifului în vigoare pentru agentul termic. În cazul locuințelor încălzite cu gaze sau alte surse energetice, compensația constituie 500 de lei lunar pentru o familie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău