Precizările MSMPS referitor la locurile disponibile în spitalele cu profil COVID

  • 05 Iunie 2020 14:34
Precizările MSMPS referitor la locurile disponibile în spitalele cu profil COVID

Numărul de paturi disponibile în spitalele cu profil COVID este o cifră flexibilă, care crește sau descrește în funcție de situația epidemiologică. La momentul actual, o problemă este distribuția acestora, care este neuniformă. Există instituții cu o capacitate mai mare de locuri libere și altele cu capacitate limitată. Este răspunsul șefei Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Lupu, la întrebarea cu referire la numărul de paturi disponibile în spitalele cu profil COVID, transmite IPN.

Svetlana Lupu a menționat că numărul de locuri poate fi sporit la necesitate și poate descrește în cazul în care situația epidemiologică este mai relaxată. „Am avut spitale care și-au încheiat activitatea și pot în orice moment fi relansate, deoarece avem deja instituțiile pregătite, personalul medical instruit, circuitele și fluxurile și tot ce ține de sistemul de control infecțios și sistemul de calitate deja funcționale”, a spus aceasta.

Șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești a adăugat că un număr foarte mare de pacienți care ajung concomitent la spital este o provocare pentru sistemul sănătății și mai ales pentru sistemul spitalicesc. Iată de ce, sistemul de sănătate mizează pe ajutorul populației și al autorităților. Este necesar ca toți să manifeste prudență, să respecte toate măsurile de control infecțios care sunt impuse, astfel ca spitalele să-și desfășoare activitatea fără aglomerări, suprasolicitări și să se axeze pe calitate și pe rezultate bune.

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a anunțat în această dimineață, 5 iunie, pe pagina sa de Facebook că „locuri în spitale mai avem pe cinci zile”.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău