Precizările MAEIE după decizia CEC privind numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din străinătate

  • 07 Iunie 2021 12:19
Precizările MAEIE după decizia CEC privind numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din străinătate

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a luat act de hotărârea Comisiei Electorale Centrale privind organizarea a 139 secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 și conform atribuțiilor stabilite va dispune măsurile necesare în vederea asigurării dreptului constituțional la vot în condiții de siguranță, cu respectarea normelor sanitare și de ordine publică în țările de reședință.

„Propunerea inițială din 25 mai 2021 de organizare a celor 191 de secții de votare în străinătate este rezultatul consultării de către ambasadele Republicii Moldova a comunităților de cetățeni din afara țării, precum și discuțiilor MAEIE cu reprezentanții societății civile. De asemenea, în spiritul art. 31 alin. (3) din Codul Electoral, ministerul de Externe a examinat favorabil pe 4 iunie curent, demersul înaintat în aceeași zi de către Comisia Electorală Centrală privind constituirea a 162 de secții de votare. În cadrul avizului prealabil, ministerul a informat autoritatea electorală că toată misiunile diplomatice au notificat în timp util autoritățile statelor de acreditare despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 și intenția de a deschide secții de votare pe teritoriul acestora”, a precizat MAEIE. 

Menționăm că decizia CEC privind numărul secțiilor de votare a fost criticată de către majoritatea partidelor, iar magistrații examinează la această oră contestația depusă de blocul electoral „Renato Usatîi” împotriva acesteia. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău