Precizările ambasadorului României la Chișinău privind gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău

  • 16 Aprilie 2020 09:53
Precizările ambasadorului României la Chișinău privind gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău

România rămâne consecventă politicii sale, în contextul angajamentului de a acționa în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova. Declarația aparține ambasadorului României la Chișinău, Excelența Sa Daniel Ioniță și a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA.

Oficialul afirmă că România va continua să susțină, fără rezerve parcursul european al Republicii Moldova și încurajează autoritățile de la Chișinău să continue reformele necesare.

În cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR MOLDOVA oficialul s-a referit și la lucrările gazoductului Ungheni-Chișinău. Daniel Ioniță a menționat că lucrările urmează a fi executate în termenii stabiliți. „Acționăm pentru realizarea la timp a proiectelor strategice, în special, a celor care vizează interconectarea Republicii Moldova la spațiul european. Sper că în acest an (n.r. va fi dat în exploatare), obiectivul nostru este să respectăm termenele angajate, evident au fost și vor mai fi întârzieri care sunt datorate situației excepționale în care ne aflăm și care nu au fost prevăzute de nimeni când au fost asumate aceste termene”, a menționat ambasadorul României la Chișinău.

Daniel Ioniță a salutat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale care a autorizat accesul lucătorilor din România și din Ucraina la șantierul aferent gazoductului Ungheni-Chișinău pe perioada instituirii stării de urgență în Republica Moldova.

„Ultima decizie a autorităților de la Chișinău ne bucură și mă determină pe mine să sper că lucrurările se vor derula pe viitor. Aș dori să salut cu acest prilej măsurile luate de către Comisia pentru Situații Excepționale care a autorizat accesul lucătorilor din România și din Ucraina la șantierul aferent gazoductului Ungheni-Chișinău. Lucrările au ajuns la faza la care ai nevoie de muncitori specialiști pe anumite tronsoane, această autorizare va permite continuarea acestui proiect strategic, ce este unul de interes nu doar pentru Republica Moldova, dar și pentru regiune în ansamblu”, a spus ambasadorul României la Chișinău.

Sursa:TVR Moldova

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău