Precizările Agenției Servicii Publice referitoare la data până la care locuințele proprietate publică vor putea fi privatizate

  • 26 Martie 16:20
Precizările Agenției Servicii Publice referitoare la data până la care locuințele proprietate publică vor putea fi privatizate

Agenția Servicii Publice sesizează cetățenii care domiciliază în locuințele proprietate publică pasibile de privatizare conform Legii privatizării fondului de locuințe nr.1324/1993, că dispun de dreptul de a le privatiza până la data de 31 mai 2024, având obligația de a înregistra dreptul de proprietate în modul stabilit prin Legea cadastrului bunurilor imobile nr.1543/1998.

Astfel, ASP reiterează că înregistrarea la domiciliu și/sau reședința temporară a persoanelor în locuințele respective se va efectua în temeiul bonului de repartiție a locuinței proprietate publică, eliberat de către administrația publică locală până la data de 31 mai 2024.

După data limită stabilită, locuințele neprivatizate trec în proprietatea unităților administrativ-teritoriale pe al căror teritoriu sunt amplasate.

Autoritățile administrației publice locale sunt obligate să acorde acestor locuințe statut de locuințe sociale și să înregistreze dreptul de proprietate asupra lor în modul stabilit prin Legea cadastrului bunurilor imobile nr.1543-XIII/1998.

Cu persoanele care locuiesc în locuințele trecute în proprietatea unităților administrativ-teritoriale se vor încheia contracte de locațiune sau sublocațiune.

Prin urmare, începând cu data 01.06.2024, înregistrarea la domiciliu și/ sau reședința temporară a persoanelor care locuiesc în locuințe sociale se va efectua în temeiul contractului de locațiune sau sublocațiune, încheiat în condițiile Legii nr.75/2015 cu privire la locuințe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău