Precizările AAC în legătură cu suspendarea curselor aeriene

  • 20 Mai 2020 19:05
Precizările AAC în legătură cu suspendarea curselor aeriene

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova comunică că în conformitate cu p.19 din Hotărîrea nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică «Se menține pînă la 30 iunie 2020 suspendarea curselor aeriene regulate de pasageri, charterelor aeriene regulate de pasageri».

Autorizarea zborurilor neregulate, curselor charter ocazionale, este posibilă și va fi emisă de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, la solicitarea operatorilor aerieni, în strictă conformitate cu prevederile Reglementărilor Aeronautice Civile RAC-AZ Autorizarea Zborurilor Secțiunea C, Capitolul 1.

Totodată, Autoritatea informează că toate zborurile charter ocazionale autorizate de către AAC RM vor fi publicate pe site-ul oficial al AAC RM. Pasagerilor li se recomandă ca înainte de a procura un tichet avia la o cursă neregulată, să verifice pe site-ul www.caa.md, compartimentul noutăți dacă cursa respectivă a fost autorizată.

Adițional la eliberarea permisiunii, AAC va solicita de la operatorii aerieni respectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu COVID-19. Condițiile ce urmează a fi respectate de către pasageri vor fi publicare pe site-ul oficial al operatorilor aerieni și se vor aduce la cunoștință pasagerilor până la vânzarea biletelor.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău