Precizări privind regimul de impozitare a câștigurilor din jocurile de noroc

  • 22 Ianuarie 2017 11:17
Precizări privind regimul de impozitare a câștigurilor din jocurile de noroc

Câștigurile obținute din campaniile promoționale, din loterii și din pariurile sportive vor fi considerate surse de venit neimpozabile dacă nu vor depăși scutirea personală pentru anul în curs (în 20017 - 10,6 mii de lei).

Acest lucru este prevăzut de Legea privind modificarea și completarea unor acte legislative (Codul fiscal), adoptată în 15 decembrie 2016 și publicată în Monitorul Oficial pe 6 ianuarie 2017, transmite IPN.

Totodată, având în vedere că nu este specificată data intrării în vigoare a Legii privind modificările și completările nominalizate, Ministrul Finanțelor atenționează că modificările și completările la Codul Fiscal și la titlurile acestuia, potrivit prevederilor, intră în vigoare peste 180 de zile calendaristice din ziua publicării în Monitorul Oficial. Respectiv, modificările menționate vor intra în vigoare pe 5 iulie 2017.

Dorel Noroc, șeful Direcției generale politică fiscală și vamală a Ministerului Finanțelor a precizat că, până la 4 iulie 2017 inclusiv, câștigurile obținute din  campaniile promoționale, din loterii și pariuri sportive vor fi impozitate conform prevederilor Codului Fiscal în vigoare până la promovarea modificărilor și completărilor în redacția documentului de politică fiscală și vamală pentru  2017.

Potrivit documentului de politică fiscală și vamală pentru 2017, câștigurile din campaniile promoționale, loterii și din pariurile sportive sunt considerate surse de venit neimpozabile

dacă valoarea fiecărui câștig nu depășește 10% din scutirea personală stabilită (pentru 2017  este egală cu 10,6 mii lei). Dacă valoarea câștigului este de până la 50 de mii de lei, urmează să se rețină (la sursa de plată) și să se verse la buget un impozit în mărime 18%. Dacă valoarea fiecărui câștig este egală sau depășește 50 de mii lei, impozitul va fi de 25% din valoarea fiecărui câștig.

Ministrul Finanțelor mai menționează că, din acest an, câștigurile de la jocurile de noroc (în scopul impozitării) sunt definite veniturile brute obținute atât în formă monetară, cât și nemonetară. Câștigul de la jocurile de noroc realizat în cazinouri sau la automatele de joc reprezintă valoarea diferenței pozitive dintre suma câștigată și suma mizată, confirmată documentar. În celelalte cazuri, câștigul reprezintă suma totală câștigată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Sat
25
Sun
27
Mon
27
Tue
27
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău