Prahova iubește Basarabia

  • 20 August 2015 16:22
Prahova iubește Basarabia

Orașul Ploiești din România va găzdui un festival inedit de folclor și tradiții intitulat ”Prahova iubește Basarabia”, scrie infoprut.ro.

Palatul de Cultură va găzdui, în aer liber, deschiderea festivalului, vineri, 21 august, începând cu ora 18:00. Pe lângă cuvintele de deschidere despre actualitatea Unirii celor două state românești, la debutul festivalului vom putea asista la surprize muzicale oferite de gazdele de la ansamblul Perinița al Centrului Județean de Cultură Prahova și de ansamblurile folclorice din  Leova, Hîncești, Cimișlia, Basarabeasca, Călărași și Cernăuți. Panglici tricolore vor fi împărțite publicului iar copiii își pot imprima tricolorul pe față.

În total 200 de artiști populari vor performa în fața publicului prahovean. Sâmbătă va avea loc Parada portului popular din Piața „Mihai Viteazul” până în Palatul Culturii, tot de la ora 18:00. Costume din regiunile istorice românești pot fi admirate de către ploieșteni. Seara se va încheia tot în acorduri de muzică autentică românească din Prahova, Basarabia și Bucovina, în fața Palatului de Cultură.

Duminică, festivalul își va muta locul de desfășurare în cel mai cunoscut parc al Prahovei, Parcul din Bucov, cu începere de la ora 17:00. Parcul poartă numele lui Constantin Stere, președintele Sfatului Țării, care vota pe 27 martie 1918 Unirea cu România. Intrarea este liberă în toate cele trei zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău