Practici europene pentru transportatorii de mărfuri - introducerea avizului de însoțire a mărfii

  • 25 Ianuarie 2019 11:54
Practici europene pentru transportatorii de mărfuri - introducerea avizului de însoțire a mărfii

Un nou document primar cu regim special ar putea fi pus în circulație, conform practicilor europene. Acesta se va numi „aviz de însoțire a mărfii”, transmite IPN cu referire la modificările propuse de Ministerul Finanțelor în mai multe decizii ale Guvernului.

Formularul va fi întocmit de către antreprenori la însoțirea mărfii pe parcursul transportării, precum și la transmiterea valorilor materiale spre prelucrare sau păstrare unor persoane terțe, fără transmiterea dreptului de proprietate. Ministerul Finanțelor este de părere că introducerea formularului va îmbunătăți mecanismul de reglementare a procesului de utilizare a documentelor primare cu regim special de către mediul de afaceri.

Prin același proiect de modificări, se propune acordarea dreptului persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător, dar prestează servicii să beneficieze de scutirile persoanele prevăzute în Codul Fiscal la locul prestării serviciilor. Aceasta, în cazul neutilizării scutirilor  pe parcursul perioadei respective la un alt loc de muncă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău