Prăbușirea avionului A320: Percheziții la domiciliile copilotului

  • 27 Martie 2015 08:56
Prăbușirea avionului A320: Percheziții la domiciliile copilotului

Poliția germană a percheziționat două locuințe folosite de copilotul de la Germanwings pe care autoritățile franceze îl acuză că a prăbușit intenționat avionul Airbus cu 150 de persoane la bord.

Anchetatorii au ridicat un calculator și mai multe documente în încercarea de desluși motivele pentru care tânărul de 28 de ani ar fi recurs la acest gest. Potrivit procurorului francez Brice Robin, din înregistrările uneia din cutiile negre ale avionului reiese că pilotul a părăsit la un moment dat cabina, după care nu a mai fost lăsat să revină la locul lui.

Președintele Companiei Lufthansa, proprietara diviziei lowcost Germanwings s-a declarat consternat de ipoteza unui act criminal. Carsten Spohr a dat asigurări că piloții Lufthansa sunt aleși cu mare grijă în funcție de capacitățile lor tehnice și mentale, dar a spus că astfel de cazuri sunt greu de prevenit.

După dezvăluirile legate de catastrofa aviatică din sudul Franței, mai multe companii aeriene din Europa și Canada au anunțat schimbări în procedurile de siguranță, care să impună de acum prezența în cabină a doi membri ai echipajului pe toată perioada zborului.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău