PPEM propune reformarea subdiviziunilor CMC

  • 24 Mai 2016 19:21
PPEM propune reformarea subdiviziunilor CMC

Fracțiunea Blocului Electoral „PPEM - Iurie Leancă” din Consiliul Municipal, vine cu o serie de propuneri de reformare a subdiviziunilor CMC.

Printre acestea și constituirea, după exemplul primăriilor din alte capitale europene, a unui departament unic al patrimoniului și planificării dezvoltării, care să preia atribuțiilor mai multor direcții și întreprinderi municipale.

Departamentul Unic al patrimoniului și panificării dezvoltării, ar urma să preia atribuțiile actualei Direcții Funciare, Direcției Generale Economie și relații patrimoniale, dar și o parte din competențele Direcției Construcții Capitale. Noua structură ar urma să se ocupe de administrarea și utilizarea patrimoniului municipal. 

”Administrarea patrimoniului funciar, tot ceea ce ține de inventariere și dare în arendă și administrare a terenurilor municipale; administrarea proprietății imobiliare; administrarea tuturor lucrărilor de construcție, procesului de privatizare; planificarea dezvoltării socio-economice a municipiului Chișinău. Am vrea să reorganizăm activitatea de gestionare a proprietății municipale”, a declarat consilierul local din partea PPEM, Veaceslav Bulat.

Consilierii PPEM propun reforme similare și în domeniul transportului, a sănătății și a altor direcții, fiind nemulțumiți de administrația locală.

Solicitat de Radio Chișinău, șeful serviciului de presă al Primăriei Chișinău Vadim Brânzaniuc a menționat că toate aceste propuneri pot fi discutate în cadrul ședințelor Consiliului Municipal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău