PPDA va susține unul dintre candidații la alegerile din Hâncești

  • 28 Ianuarie 2020 08:05
PPDA va susține unul dintre candidații la alegerile din Hâncești

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a decis că va susține unul dintre candidații înaintați pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie. Declarația a fost făcută de deputatul PPPDA Vasile Năstase. Potrivit lui, formațiunea va opta pentru candidatura cea mai integră și profesionistă, care are profil european, transmite IPN.

„Este regretabil că cei de pe dreapta nu au putut găsi un candidat comun, așa cum a propus PPPDA, dar asta nu înseamnă că Platforma DA nu va susține un candidat. A apărut o declarație a unei structuri de conducere a Platformei DA în care se spune foarte clar că partidul va analiza profilurile tuturor candidaților, a celor înregistrați, și va opta pentru candidatura care va fi cea mai integră, cea mai profesionistă, cu profil european, și, bineînțeles, va susține acea candidatură”, a afirmat parlamentarul în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova. Năstase spune că formațiunea așteaptă să fie înregistrați toți candidații și după va face alegerea.

Deputata democrată Monica Babuc spune că și-ar dori ca pretendentul înaintat de Partidul Democrat pentru alegerile din Hâncești să fie susținut de mai multe partide pro-europene. „Bineînțeles că ne dorim ca acesta să fie reprezentantul PDM, care să mențină mișcarea pe vectorul pro-european al Republicii Moldova și să mențină acel trend pe care l-a avut Moldova în sensul construcției unui stat democratic și de drept”, a afirmat democrata.

Deputatul din fracțiunea PAS Lilian Carp susține că au existat discuții la nivelul conducerii PAS și PPDA privind înaintarea unui candidat comun pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești, dar ele nu au dat un rezultat concret. Parlamentarul spune că nu cunoaște care au fost discuțiile concrete între liderii celor două formațiuni, dar susține că se va implica organizațional în această campanie, dacă va fi nevoie. „La sigur o să mă implic în această campanie electorală de la Hâncești în ceea ce privește organizarea, dacă se va cere ajutorul meu, sigur o să mă implic pentru ca să avem un rezultat bun pentru candidatul înaintat”, a menționat Lilian Carp.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău