Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate au chemat la proteste împotriva votului uninominal

  • 05 Mai 2017 15:08
Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate au chemat la proteste împotriva votului uninominal

Liderii Platformei Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate, Andrei Năstase și, respectiv, Maia Sandu, îndeamnă cetățenii să se pregătească de eventuale proteste împotriva proiectului de lege privind votul uninominal, elaborat de PDM, dar și proiectul privind votul mixt al socialiștilor, care urmează să fie examinate vineri, 5 mai, în Parlament.

În urma introducerii pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi a proiectelor de lege privind votul uninominal, cât și cel mixt, președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a făcut apel la societate să se pregătească de eventuale proteste.

Liderul PDA a scris pe pagina sa de Facebook că „Pentru a salva țara și regiunea de dezmățul regimului hibrid bazat pe corupție și geopolitică, e nevoie ca eforturile noastre politice interne și externe să fie susținute de societate, prin protest.”

Andrei Năstase îndeamnă societatea să urmărească cu atenție evoluția evenimentelor și să-și țină planurile de sfârșit de săptămână flexibile. „Ajustați-vă planurile de weekend. Să fim pregătiți”, a scris președintele Platformei DA.

Și Maia Sandu, a îndemnat cetățenii să iasă la protestul organizat de Partidul Dreptate și Adevăr. Ea nu se află acum în Republica Moldova, fiind în aeroportul de la Varșovia în aceste momente. Lidera PAS a făcut o transmisiune în direct pe Facebook, în care a anunțat că o cursă de avion cu care trebuia să ajungă la Chișinău a fost anulată și i-a îndemnat pe susținătorii săi să iasă la proteste.

Partidul Democrat forțează votarea în prima lectură a sistemului uninominal, prin aceasta arătând că îi este absolut indiferent de părerea partenerilor străini, care au bătut alarma cu privire la pericolul instaurării unei dictaturi, a ignorat Comisia de la Veneția, fără a aștepta raportul sau vizita de documentare a membrilor acesteia, a sfidat apelurile repetate ale instituțiilor europene, ale partidelor de opoziție și ale societății civile, a mai scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
19
Sat
21
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău