PPDA și PAS au depus actele la CEC ca bloc electoral ACUM, pentru a participa la alegerile parlamentare noi

  • 27 August 2019 13:28
PPDA și PAS au depus actele la CEC ca bloc electoral ACUM, pentru a participa la alegerile parlamentare noi

Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au depus actele la Comisia Electorală Centrală ca bloc electoral ACUM, pentru a participa la alegerile parlamentare noi din cele patru circumscripții uninominale.

Anunțul a fost făcut de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. ”Din cele 4 circumscripții uninominale unde vor avea loc alegeri, Blocul ACUM DA PAS are șanse reale să câștige cel puțin 3 din ele”, s-a arătat încrezător deputatul. Potrivit lui, candidații pentru fiecare din cele 4 circumscripții uninominale, nr. 17, 33, 48 și 50, vor fi anunțați cel mai probabil joi, 29 august.

Amintim că la 20 octombrie, odată cu alegerile locale generale, în Rep. Moldova vor avea loc și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții uninominale, în care deputații aleși în februarie și-au depus mandatele după ce au devenit membri ai Guvernului sau din alte motive. Este vorba de circumscripțiile în care au fost aleși Maia Sandu, actualul prim-ministru, Andrei Năstase, ministru de Interne în prezent, precum și în circumscripțiile în care a fost ales fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, care a plecat din țară și într-o circumscripție pentru alegătorii din regiunea transnistreană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău