Poveștile oamenilor care s-au vindecat de coronavirus: „Cred că este doar o gripă, dar despre care a ajuns să vorbească toată lumea”

  • 03 Martie 2020 15:47
Poveștile oamenilor care s-au vindecat de coronavirus: „Cred că este doar o gripă, dar despre care a ajuns să vorbească toată lumea”

Peste 48.000 de mii de oameni au fost infectați cu coronavirusul Covid-19 și au fost declarați vindecați. Cei mai mulți dintre ei preferă să nu vorbească de acest lucru, de teamă că vor fi discriminați și stigmatizați, relatează BBC, potrivit Digi24.ro.

Totuși, unii dintre ei cred că este nevoie să povestească prin ce au trecut. Este și cazul Juliei, o femeie de 53 de ani din Singapore, țară în care s-au înregistrat peste 100 de cazuri, notează sursa citată.

„Nu avem nimic, nici măcar nu tușeam. Dar în noaptea de 7 februarie m-am trezit și simțeam cum camera se învârtea cu mine”, povestește Julie.

A doua zi a fost diagnosticată cu coronavirus și plasată în izolare, la spital.

„Ai un telefon, poti da mesaje, poti face apel video. Dar fără niciun fel de interacțiune umană, îmi venea să bat în zid și să vorbesc cu pacientul din camera vecină, doar ca să am o conversație directă cu o ființă umană”, povestește ea.

Julie a vorbit și despre simptomele pe care le-a avut: „Simțeam că plămânii mei erau suprasolicitați, făceam un efort ca să pot respira. Îmi era greu să ajung din pat la baie, care era la 5 metri distanță”.

După 9 zile de la testul pozitiv, femeia a fost externată. Medicii spun că s-a vindecat complet.

Ea spune însă că nu știe ce impact va avea boala asupra ei, pe termen lung, dar că acum simte că obosește mai repede și că i se taie respirația dacă merge mult.

Citește continuarea pe Digi24.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău