Povestea și metoda matematicianului român care a reușit să câștige de 14 ori la loto, în mai multe state ale lumii

  • 16 Septembrie 2018 12:28
Povestea și metoda matematicianului român care a reușit să câștige de 14 ori la loto, în mai multe state ale lumii

Numele lui Ștefan Mandel a ajuns în multe publicații internaționale după ce a devenit unul dintre cei mai de succes jucători la loto din lume.

O persoană are de patru ori mai multe șanse să fie lovită de fulger decât să câștige la loto, scrie Digi24.

Această statistică nu s-a aplicat însă și în cazul lui Ștefan Mandel, un economist român, care a câștigat de 14 ori premiul cel mare la loto, scrie Independent.

Ștefan Mandel s-a născut în 1934. Primele două câștiguri ale lui au fost în România, la vârsta de 30 de ani, când încerca să strângă suficienți bani pentru a pleca, alături de familia lui din comunism.

Înainte să se stabilească în Australia, unde a câștigat de cele mai multe ori la loto, a locuit o perioadă scurtă de timp în Israel. El a locuit, de asemenea, în SUA.

Acum el trăiește o viață liniștită în Vanuatu, o țară insulară în sudul Pacificului, cunoscută pentru vulcani și cascade.

Deși metoda folosită de el era legală atunci când Mandel o aplica, acum ea este ilegală, conform legilor actuale din SUA și Australia. Unul dintre motivele care a dus la schimbarea legii a fost chiar un câștig al românului, în Sydney, în valoare de 1.400.000 de dolari.

Cel mai mare câștig al lui Mandel a fost în 1992, în SUA, când a reușit să încaseze 27 de milioane de dolari.

Formula care i-a adus un câștig destul de mare matematicianului român este, în teorie, una ușoară, dar care necesită însă o investiție mare.

El calcula numărul tuturor combinațiilor posibile care pot fi extrase (de exemplu, pentru o loterie în care se aleg 6 numere din 40, ar însemna 3,838,380 ), alegea loteriile unde jackpot-ul era de trei ori mai mare decât numărul posibil de combinații.

Metoda lui presupunea, de asemenea, strângerea unei sume mari de bani pentru a plăti fiecare combinație, cu ajutorul unor investitori. După câștigul de 1,3 milioane de dolari, el a rămas cu 97.000 de dolari, de exemplu, restul banilor ajungând în buzunarul investitorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău