PostBrexit | O nouă politică britanică favorizează imigrația elitelor

  • 05 Mai 10:14
PostBrexit | O nouă politică britanică favorizează imigrația elitelor

Executivul britanic facilitează începând de miercuri acordarea vizelor de muncă pentru oameni de știință, artiști sau muzicieni premiați, printr-o nouă politică de imigrare bazată pe competențe, introdusă după Brexit, informează AFP, potrivit Agerpres.

Câștigători ai unor distincții precum premiul Nobel, premiul Turing pentru informaticieni, premiul Grammy, premiul Oscar sau Globurile de Aur vor putea trăi și lucra mai ușor în Regatul Unit conform acestei reforme introduse de ministerul de interne.

Câștigătorii anumitor premii din domeniile dansului, modei, arhitecturii și științelor sociale sunt, de asemenea, vizați de aceste schimbări. Astfel, procedurile pentru obținerea vizei de muncă vor fi simplificate și accelerate.

Aceste schimbări se încadrează într-un nou sistem de imigrație ce folosește "puncte", pus în aplicare de executivul britanic după Brexit, cu scopul de a atrage "cele mai bune (talente) în țară pe baza abilităților pe care le pot aduce, mai degrabă decât pe baza naționalității lor", a indicat ministerul de interne într-un comunicat.

"Câștigătorii acestor premii au atins apogeul carierei lor și au multe de oferit Regatului Unit", a declarat ministrul de interne Priti Patel, menționată într-un comunicat.

"Aceste schimbări importante le vor oferi libertatea de a veni și de a lucra în industriile noastre de excelență ale artelor, științelor, muzicii și filmului".

Controlul imigrației, în special cea provenind din țările sărace ale Uniunii Europene a fost printre temele cheie ale campaniei referendumului Brexit din 2016.

Începând cu 1 ianuarie, lucrătorii din Uniunea Europeană nu se mai bucură de deplină libertate de mișcare în Regatul Unit.

Noul sistem de puncte favorizează inteligența în detrimentul lucrătorilor slab calificați.

Pentru a obține o viză, sunt luate în considerare abilitățile, cunoștințele de limba engleză și resursele financiare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Mon
13
Tue
14
Wed
12
Thu
13
Fri
16

Curs oficial BNM 10 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.4838 -0.0000
USD 17.8399 -0.0000
RON 4.3609 -0.0000
UAH 0.6431 -0.0000
RUB 0.2391 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău