postBrexit | Mii de domenii .eu ale unor utilizatori din Regatul Unit au fost suspendate de la 1 ianuarie

  • 06 Ianuarie 2021 11:13
postBrexit | Mii de domenii .eu ale unor utilizatori din Regatul Unit au fost suspendate de la 1 ianuarie

Peste 80.000 de domenii de internet alocate unor utilizatori din Regatul Unit au fost suspendate de registrul UE (EURid) după încheierea perioadei de tranziție aferente Brexit-ului, la finalul anului 2020, relatează miercuri euractiv.com, citat de Agerpres.

EURid a informat că la câteva minute după intrarea în anul 2021 mii de domenii .eu aparținând unor utilizatori din Regatul Unit au fost retrogradate la statutul 'suspendat', care va rămâne în vigoare până la 31 martie 2021.

Acest lucru înseamnă că domeniile respective 'nu au nicio caracteristică funcțională'', precum servicii de e-mail sau servicii fundamentale de website. În plus, niciun utilizator înregistrat în Regatul Unit nu mai poate obține un domeniu .eu.

Înaintea modificărilor implicate de încheierea perioadei de tranziție, un caz a atras atenția în mod deosebit - cel al site-ului Leave.EU, existând speculații că acesta ar putea rămâne activ.

Leave.EU este site-ul campaniei pro-Brexit finanțat de sponsorul Partidului pentru Independența Regatului Unit (UKIP), Arron Banks, și susținut de fostul eurodeputat Nigel Farage.

Potrivit EURid, toți utilizatorii din Regatul Unit cu domenii .eu au fost notificați în legătură cu suspendarea obligatorie a funcțiilor esențiale ale serviciilor lor online.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău