Postările despre teoria coronavirusului scăpat din laborator nu vor mai fi șterse de pe Facebook, anunță platforma

  • 27 Mai 2021 13:00
Postările despre teoria coronavirusului scăpat din laborator nu vor mai fi șterse de pe Facebook, anunță platforma

Facebook nu va mai șterge și nici ascunde postări care răspândesc ideea conform căreia coronavirusul a fost produs artificial într-un laborator, a spus un purtător de cuvânt al platformei sociale, citat de Politico. Mișcarea vine în contextul în care dezbaterea privind originile virusului a fost din nou deschisă de administrația Biden, transmite DIGI24.ro.

„În lumina noilor investigații asupra originilor Covid-19 și după consultări cu experți de sănătate publică, nu vom mai șterge postări care includ afirmația că virusul este produs artificial.

Păstrăm contactul cu experții sanitari pentru a ține pasul cu evoluția pandemiei și pentru a ne actualiza politicile pe baza noilor dovezi științifice și tendințe”, a anunțat un purtător de cuvânt al Facebook, notează sursa citată

După ce The Wall Street Journal a scris că trei cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan au fost spitalizați în 2019 cu simptome ale virusului, sprijinul pentru deschiderea dezbaterii în ce privește originea Covid-19 a crescut la Washington, iar administrația Biden a cerut o nouă investigație în această privință.

Informațiile WSJ au dus la o „revigorare” a teoriei conform căreia coronavirusul ar fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan, considerată anterior o teorie a conspirației.

Președintele Joe Biden a anunțat, miercuri, că a cerut comunității de informații să își mărească eforturile pentru a afla originile coronavirusului și să vină cu un raport în 90 de zile.

Biden a mai dezvăluit și că, în acest moment, comunitatea de informații din SUA are în vedere două teorii în ce privește originea virusului, iar că evaluarea cerută va examina dacă el a apărut prin contact uman cu un animal infectat sau dacă a apărut dintr-un accident într-un laborator.

China a reacționat la intențiile administrației Biden de a trece din nou la cercetarea originilor coronavirusului - Beijingul acuză SUA că „politizează” originile pandemiei și cere o „investigație temeinică a laboratoarelor secrete din toată lumea”.

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău