FOTO | Postamentul tancului sovietic de la Leușeni, vopsit în tricolor

  • 23 August 2018 10:45
FOTO | Postamentul tancului sovietic de la Leușeni, vopsit în tricolor

Tinerii de la Partidul Unității Naționale au vopsit în această dimineață postamentul tancului sovietic de la Leușeni, cu țeava îndreptat spre România, în culorile tricolorului, a anunțat liderul formațiunii, Anatol Șalaru. Totodată, el a menționat că pe postamentul acestui „simbol al ocupației sovietice” a fost desenată și harta României.

Acțiunea a avut loc în ziua în care se împlinesc 79 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, care a permis Uniunii Sovietice să anexeze Basarabia în 1940. 

Reprezentanții PUN au organizat și un protest în fața Ambasadei Federației Ruse, scandând lozinci anti-ruse și pro-unioniste precum „Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”, sau „România Mare, unica salvare!”. Manifestanții au purtat drapele tricolore și de partid, precum și pancarte cu mesaje „23 august 1939 – nu uităm, nu iertăm”, „Rusia – stat agresor”. 

Ca urmare Pactului Ribbentrop - Molotov a avut loc raptul Basarabiei, a cărui consecințe sunt resimțite și în prezent. Republica Moldova este un stat creat artificial, corupt, condus de un regim mafiot și trebuie să se unească cu România, a declarat liderul PUN, Anatol Șalaru. 

Reprezentanții PUN au mers și la Ambasada Germaniei pentru a cere sprijinul în vederea unirii Republicii Moldova cu România. 

Astăzi se împlinesc 79 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, între URSS și Germania nazistă, în 1939. În urma acestui pact, Uniunea Sovietică a ocupat, în 1940, Basarabia și Bucovina de Nord, până atunci teritorii ale statului român. 

Trupele sovietice au ocupat de asemenea Țările Baltice și aproximativ jumătate din Polonia. 

În 2008, Parlamentul European a declarat ziua de 23 august drept Ziua Europeană de comemorare a victimelor stalinismului și nazismului.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău