Posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între R.Moldova și România, discutată de Pavel Filip și Dănuț Andrușca

  • 15 Mai 2018 19:05
Posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între R.Moldova și România, discutată de Pavel Filip și Dănuț Andrușca

Ministrul Economiei al României, Dănuț Andrușca, aflat în vizită la Chișinău, și premierul Pavel Filip au discutat și despre posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între România și R. Moldova, similar cu practica din cadrul UE

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi oficiali au vorbit despre evoluțiile în implementarea proiectelor de interconectare energetică Republica Moldova-România. Astfel, discuțiile s-au axat pe cele patru etape de implementare a proiectului: îndeplinirea condițiilor suspensive, reorganizarea „Transgaz”, efectuarea procedurilor de achiziții și demararea lucrărilor de construcție, cel târziu în septembrie 2018.

„Este esențială respectarea termenelor stabilite. Acesta este un proiect de suflet pentru mine”, a menționat, în context, ministrul Economiei al României.

Părțile au vorbit și despre interconexiunea sistemelor electroenergetice de pe cele două maluri ale Prutului. În acest sens, a fost relevată importanța dinamizării colaborării cu întreprinderea Transelectrica.

Alte proiecte prioritare vizează eliminarea tarifelor de roaming, construcția unei autostrăzi, precum și a infrastructurii feroviare care să facă legătura între Republica Moldova și România. Inițiativa de eliminare a tarifelor la roaming urmează să fie discutată în cadrul următoarei ședințe comune a Executivelor de la Chișinău și București. „Astfel oamenii ar simți mesaje clare de apropiere”, a spus Pavel Filip.

Prim-ministrul a reiterat recunoștința pentru asistența oferită de România, menționând că țara noastră a preluat experiența reușită a statului vecin în realizarea programului „Prima Casă” și în introducerea tichetelor de masă, iar ministrul Dănuț Andrușca a asigurat de tot sprijinul și pe viitor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău