Posibile scutiri la plata accizelor și procedură simplificată de înmatriculare, pentru automobilele din regiunea transnistreană

  • 16 Iulie 2017 13:31
Posibile scutiri la plata accizelor și procedură simplificată de înmatriculare, pentru automobilele din regiunea transnistreană

Proprietarii automobilelor înregistrate în regiunea transnistreană ar putea beneficia de o procedură simplificată de înmatriculare, dar și scutiri la plata accizelor. Admiterea vehiculelor rutiere din regiunea transnistreană prin punctele de trecere a frontierei de stat, precum și deschiderea circulației pe podul din apropierea localității Gura Bîcului au fost principalele chestiuni puse în discuție în cadrul unei ședințe a Grupurilor de lucru sectoriale pentru transport auto din Chișinău și Tiraspol, ce a avut loc la sediul Misiunii OSCE din Chișinău. 

Potrivit viceministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Sergiu Bucataru, automobilele cu numere din stânga Nistrului urmează să fie înregistrate în cadrul subdiviziunilor întreprinderii de stat CRIS Registru.

Totodată, potrivit mold-street.md, s-a menționat că în perspectivă accizele de import a vehiculelor din regiunea transnistreană urmează a fi armonizate cu accizele existente din Republica Moldova.

În aceleași timp partea transnistreană a insistat ca inspecția fizică a vehiculelor să fie efectuată de către experții de la Tiraspol sau reprezentați acreditați ai țărilor garante. 

Totodată, în cazul formei numerelor de înmatriculare delegația Chișinăului a susținut că acceptă introducerea unor numere de înmatriculare neutre pentru vehiculele din regiunea transnistreană, conform modelului agreat anterior, inclusiv a admis posibilitatea ca acestea să fie confecționate la Tiraspol. Care este însă modelul "neutru" pus în discuție în prezent nu este clar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău