Portul Odesa de la Marea Neagră se pregătește pentru ofensiva rusă

  • 04 Martie 2022 16:05
Portul Odesa de la Marea Neagră se pregătește pentru ofensiva rusă

Portul Odesa de la Marea Neagră se pregătește pentru ofensiva rusă, după cum relatează Radio România Actualități.

Statul major general al Forțelor Armate ale Ucrainei au avertizat în această dimineață că armata rusă continuă pregătirile pentru debarcarea trupelor aeropurtate la Zatoka și Ciornomorsk, în regiunea Odesa, la aproximativ 30 de km de oraș spre sud-vestul țării, lângă Cetatea Albă. La Marea Neagră, gruparea navală a implicat de această operațiune bombardiere Sukhoi 24m. În plus, au folosit bombe cu dispersie RBK 500 în regiunea Odesa, a transmis armata Kievului. De altfel, puțin înainte de ora prânzului o baterie de artilerie antiaeriană ucraineană a doborât un avion rusesc pe plajele de la Zatoka. Avionul a atacat un obiectiv militar înainte de a fi lovit. Potrivit marinei ucrainene, pilotul rus a reușit să se catapulteze, iar acum este căutat de autorități. Detașamentul de debarcare al flotei Mării Negre al Federației Ruse este format din patru nave mari de debarcare, însoțite de trei nave de sprijin din clasa Ropucha de 4080 de tone purtătoare de rachete. În fața acestui dispozitiv militar, naval și aerian ucrainenii sunt gata să nu cedeze niciun centimetru de pământ. Vitali este marinar și membru al unităților de apărare teritorială din Ismail care au fost puse în stare de alertă imediat după incursiunea aeriană rusă la Zatoka.


Vitali: ”Dacă aveți posibilitatea, avem nevoie de muniție și ajutor pentru femei și copii, pentru familiile noastre. Asta e ideea principală a mesajului meu. Sunt recunoscător României pentru ce a făcut pentru noi până acum. Soția mea rămas aici cu mine, dar familia mea, părinții au trecut în Moldova și sunt în drum spre Europa. Acum sunt gata să lupt în Odesa. Întregul oraș este pregătit de luptă. Nu vom ceda invadatorilor niciun centimetru din pământul nostru. ”

Un motiv de îngrijorare rămâne faptul că armata rusă a trecut deja Niprul în ofensiva sa către Odesa, dar la Herson au rămas cantonate trupele Diviziei 7 Aeropurtate Novorosiisk, una din elita Armatei Ruse.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău