Portugalia a mobilizat efective fără precedent în vederea apropierii unui val de căldură

  • 31 Iulie 2018 15:32
Portugalia a mobilizat efective fără precedent în vederea apropierii unui val de căldură

Portugalia a mobilizat efective fără precedent în vederea apropierii unui val de căldură așteptat pentru miercuri, pentru a evita repetarea incendiilor devastatoare de anul trecut, soldate cu 112 de victime, a declarat luni ministrul de interne din această țară, citat de AFP.

"Anul acesta avem cel mai mare dispozitiv pus la punct vreodată: 10.700 de bărbați și femei din întreaga țară, în special pompieri voluntari, jandarmi sau militari", a declarat Eduardo Cabrita presei portugheze.

"Am dublat structura grupului de intervenție permanentă, de la puțin peste 500 la 1.050 bărbați și femei, care ar putea fi susținuți de 56 de dispozitive aeriene", a adăugat el.

De miercuri, timp de cel puțin patru zile, Portugalia se va confrunta cu un val de căldură cu temperaturi care ar putea atinge 45 de grade în unele locuri, potrivit previziunilor Institutului portughez pentru mare și atmosferă (IPMA) .

În fața acestor prognoze meteo, "consolidăm operațiunile de control, în special în zonele cele mai vulnerabile", "pre-poziționând deja mijloace de intervenție", a declarat Patricia Gaspar, purtătoarea de cuvânt a Autorității naționale pentru protecția civilă.

"Acest dispozitiv permite câștigarea de timp în faza de atac inițial", a subliniat ea, adăugând că serviciile de salvare dispun în acest an de două "avioane de evaluare și de recunoaștere", angajate în prezent în operațiuni de monitorizare.

De asemenea, Portugalia a adus înapoi cele două avioane amfibie pe care le pusese la dispoziția Suediei în cadrul Mecanismului european de protecție civilă, solicitate în urmă cu câteva zile de această țară scandinavă pentru a face față incendiilor forestiere.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău