Portretul artistei care cântă pentru Dodon: susținătoare a lui Putin, cu interdicție în Ucraina și în lista neagră a Letoniei (ZdG)

  • 01 Mai 2019 09:27
Portretul artistei care cântă pentru Dodon: susținătoare a lui Putin, cu interdicție în Ucraina și în lista neagră a Letoniei (ZdG)

În acest an, Igor Dodon o are drept invitată pentru concertele din 9 mai, pe cântăreața rusă, Valeria. Acesta este o susținătoare aprigă a lui Vladimir Putin și a politicii acestuia, motiv pentru care i s-a interzis accesul pe teritoriul Ucrainei și a ajuns în lista neagră a Ministerului de Externe al Letoniei, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, la 6 februarie 2012, Valeria a fost înregistrată oficial ca reprezentant autorizat (mandatar) al candidatului la președinție, Vladimir Putin. Ulterior, cântăreața a punctat că nu crede că în Rusia există o persoană care s-ar descurca mai vine cu responsabilitățile de președinte, decât Putin.

În 2014, după referendumul din Crimeea, Ministerul rus al Culturii a publicat o listă cu susținători a poziției președintelui privind Ucraina și Crimeea. Pe listă se aflau Valeria și soțul ei, care ulterior a declarat că despre referendum au fost întrebați doar oral. În același an, în luna octombrie, Valeriei i s-a interzis intrarea pe teritoriul Ucrainei. Tot în 2014, Valeria a ajuns pe lista neagră a Ministerului de Externe al Letoniei pe motiv de susținere a politicii Rusiei în raport cu Crimeea și pentru criticile la adresa autorităților din Ucraina.

Deși Igor Dodon s-a lăudat că Valeria este invitata sa la concertele din 9 mai de la Chișinău și Bălți, acesta nu a menționat din ce surse va fi achitată prestația cântăreței.

Citiți integral materialul pe Ziarul de Gardă

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău