Portavionul american Abraham Lincoln va lua poziție în apropiere de peninsula coreeană

  • 11 Aprilie 2022 14:51
Portavionul american Abraham Lincoln va lua poziție în apropiere de peninsula coreeană

Portavionul american cu propulsie nucleară Abraham Lincoln va ajunge săptămâna aceasta în Marea Japoniei, în apropiere de peninsula coreeană, transmite luni Yonhap citând "surse informate", fără a le preciza identitatea.

Grupul de luptă USS Lincoln va rămâne în regiune aproximativ cinci zile; este prima oară când ajunge acolo din noiembrie 2017, afirmă aceleași surse, potrivit Agerpres.

Yonhap apreciază că Statele Unite urmăresc, prin desfășurarea forței navale, să descurajeze eventuale provocări nord-coreene, cum ar fi lansarea altor rachete balistice intercontinentale sau un nou test nuclear.

Posibilitatea unor astfel de evenimente este legată de evenimente politice majore care vor avea loc în curând la Phenian. Coreea de Nord va aniversa luna aceasta 110 ani de la nașterea fondatorului statului comunist, Kim Ir-sen și înființarea Armatei Revoluționare a Poporului.

Colonelul Lee Peters, purtător de cuvânt al forțelor americane din Coreea, a refuzat să comenteze operațiunile planificate ale portavionului. "Ca o chestiune de securitate operațională, nu discutăm misiunile sau operațiunile militare viitoare ale SUA", a comunicat el.

În 2017, Statele Unite au trimis simultan în zona operațională din Marea Japoniei, cunoscută ca Teatrul de Operațiuni Coreean, trei portavioane - Ronald Reagan, Nimitz și Theodore Roosevelt - reamintește Yonhap. A fost o etalare de forțe fără precedent împotriva Coreei de Nord, menționează agenția citată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău