Porsche vrea ca până în 2030 majoritatea vehiculelor sale să fie electrice

  • 08 Februarie 2021 14:50
Porsche vrea ca până în 2030 majoritatea vehiculelor sale să fie electrice

Până la finalul acestui deceniu, peste 80% din toate vehiculele vândute de Porsche Automobile Holding SE vor fi electrice, a afirmat directorul general Oliver Blume, într-un interviu acordat publicației Bild am Sonntag, transmit Reuters și Bloomberg, preluat de Agerpres.

Vor fi livrate vehicule pur electrice și hibride, în timp ce Porsche va continua să ofere modelul 911 cu motor cu combustie internă, dar care va putea folosi carburanți de sinteză, a explicat șeful producătorului de mașini premium sport.

Anterior, oficialii Porsche anunțaseră că se așteaptă ca jumătate din vehiculele vândute până în 2025 să fie electrice.

În următorii cinci ani, Porsche va investi 15 miliarde de euro în electrificarea vehiculelor sale, a declarat Blume.

La noua sa unitate de producție din Zuffenhausen (Stuttgart), Porsche a anunțat recent că a investit 700 de milioane de euro pentru fabricarea vehiculelor electrice, inclusiv Taycan, primul model exclusiv electric al Porsche. Taycan, al cărui preț de pornire este 80.000 de euro, a livrat anul trecut clienților peste 20.000 de unități.

Porsche este cea mai profitabilă marcă din portofoliul grupului german Volkswagen AG, iar succesul său este vital pentru tranziția grupului la vehiculele electrice.

Separat, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat publicației The Edge Weekly că Porsche AG înființează o fabrică în Malaezia, în parteneriat cu Inokom Corporation, o subsidiară a Sime Darby Motors - divizia auto a conglomeratului Sime Darby Bhd.

Inokom va construi noua unitate pentru Porsche în Kedah, iar Ministerul de Finanțe din Malaezia a aprobat deja subvențiile pentru această investiție.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău