Poroșenko a citat din Churchill la Chatam House Londra: „Rusia este ca un crocodil lacom”

  • 19 Aprilie 2017 17:19
Poroșenko a citat din Churchill la Chatam House Londra: „Rusia este ca un crocodil lacom”

Rusia este asemenea unui crocodil nesățios, a declarat președintele Ucrainei Petro Poroșenko la Londra, avertizand asupra pericolului tacticii impaciuitoare, care îl hrănește pe crocodil, în speranța că va fi mâncat ultimul.

Declarația lui Poroșenko a fost facuta la Institutul Regal pentru Afaceri Internaționale Chatham House din Londra, scrie PaginadeRusia.

Liderul ucrainean a citat aforismul lui Winston Churchill: „Pacificatorul este cel care hrănește un crocodil, în speranța că-l va mânca ultimul“. Churchill a spus în ianuarie 1942:“ Fiecare speră că, dacă îl hraneste pe crocodil, crocodilul îl va mânca ultimul” – a citat Poroșenko, transmite canalul tv ”112 Ukraina”.

„Există un loc în care aceste cuvinte sunt actuale. Este Ucraina, iar crocodilul pe care mulți ar dori să-l hrănească, că să nu-i mănânce azi – este Rusia“, – a declarat Poroșenko.

El facut apel să nu spere că „Rusia își va satisface apetitul“ și „nu va continua sa răspândească influența sa în continuare“. „Rusia nu se poate satura. Ea nu crede în democrație și drepturile omului, ea crede în dominația asupra lumii și în zone de influență, nu joacă după reguli, ea crede doar într-o singură regulă: Rusia câștigă întotdeauna“ – a declarat președintele ucrainean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău