Populația Republicii Moldova scade într-un ritm alert

  • 27 August 2017 12:18
0%
00:00:00
00:00:00

Situația demografică este una alarmantă în Republica Moldova, întrucât numărul populației scade într-un ritm alert. Cauzele principale sunt legate de o rată a natalității foarte scăzută și de fenomenul migrației, care afectează aproape fiecare familie.

Despre impactul asupra economiei a diminuării numărului populației, colega noastră, Natalia Zaharescu a discutat cu analistul economic, Viorel Gârbu.

Statul așteaptă ca investitorii străini să vină să schimbe lucrurile în țara noastră, dar ei nu vin, pentru că nu găsesc forță de muncă, este de părere analistul. Potrivit lui Viorel Gârbu, nivelul de pregătire și specialitățile care se predau în instituțiile de învățământ din Republica Moldova nu corespund necesităților pieței, dar cea mai mare problemă este lipsa forței de muncă. Au fost cazuri când investitorii străini mari doreau să creeze multe locuri de muncă, dar nu au găsit suficientă forță de muncă și au ales să își deschidă afacerile în țările vecine, atenționează Viorel Gârbu, în cadrul interviului acordat pentru Radio Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău