Populația musulmană din Europa va continua să crească în următoarele câteva decenii

  • 30 Noiembrie 2017 15:30
Populația musulmană din Europa va continua să crească în următoarele câteva decenii Sursa: The Islamic Monthly

Populația musulmană din Europa va continua să crească în următoarele câteva decenii, chiar dacă imigrația totală spre continent va înceta, potrivit unui studiu al Pew Research Center publicat joi, 30 noiembrie, transmite Agerpres.

În cazul în care imigrația va înceta imediat și permanent în Europa, populația musulmană a Europei tot va continua să crească de la nivelul actual de 4,9% la 7,4% până în anul 2050. Explicația este aceea că musulmanii sunt mai tineri (în medie, cu 13 ani) și au o rată a fertilității mai mare  decât restul europenilor.

Dacă tendințele "normale" de imigrație către Europa vor continua, populația musulmană ar ajunge să reprezinte 11,2% din populația Europei până în 2050.

În condițiile unei "migrații puternice" ca între 2014 și 2016, musulmanii vor ajunge să reprezinte 14% din populația Europei până în 2050 — aproape triplu față de procentul actual — dar chiar și așa, numărul musulmanilor va fi sensibil mai mic decât cel al creștinilor și persoanelor fără religie care vor ajunge în Europa.

Per ansamblu, populația Europei (atât musulmani, cât și nemusulmani) ar urma să scadă considerabil (de la circa 521 de milioane până la 482 de milioane) în cazul unei migrații zero. Dacă va exista o migrație medie, atunci populația totală a Europei va rămâne în mare aceeași, iar în cazul unei migrații semnificative, populația Europei va înregistra o creștere modestă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău