Popularitatea președintelui Zelenski va scădea brusc la începutul anului viitor - preconizează un sociolog de la Kiev

  • 04 Iulie 2019 12:15
Popularitatea președintelui Zelenski va scădea brusc la începutul anului viitor - preconizează un sociolog de la Kiev

Popularitatea noului președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, va scădea brusc în februarie 2020, cu excepția cazului în care vor exista acțiuni concrete care vor îmbunătăți situația din Ucraina - consideră expertul Oleksi Antipovici, directorul Grupului Sociologic "Rating", scrie Rador.

În opinia sociologului, conform tradiției ucrainene, electoratul acordă noii conduceri a țării între 6 și 9 luni de așa-numită "lună de miere". Pe de altă parte, popularitatea fostului președinte Petro Poroșenko, ales în 2014 cu peste 50% din primul tur, a scăzut la 25-30% și a rămas la acest nivel abia după doi ani de mandat.

"Cei care l-au votat pe Poroșenko doar pentru că așa erau circumstanțele în acea perioadă au renunțat să-l mai susțină, iar popularitatea șefului statului a rămas la un nivel stabil chiar până la începerea campaniei electorale din acest an, când în joc au intrat alți politicieni și au început să apară dezamăgirile față de acțiunile președintelui" - a amintit Antipovici. În același timp, sociologul consideră că așteptările de la actualul președinte ucrainean sunt chiar mai mari decât în cazul lui Poroșenko în 2014.

"73% încredere (voturile obținute de Zelenski la prezidențiale, n.red) înseamnă că dezamăgirea și scăderea nivelului sprijinului din partea populației sunt pur și simplu inevitabile. În plus, alegătorul însuși s-a schimbat, timpul trece mai repede și, prin urmare, în cazul lui Zelenski vor trece cel puțin șase luni până la scăderea popularității" - a explicat expertul Oleksi Antipovici, directorul Grupului Sociologic "Rating".

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău