Popularitatea favoritului la prezidențialele din Franța, în continuă scădere după scandalul legat de salariul soției sale

  • 28 Ianuarie 2017 17:50
Popularitatea favoritului la prezidențialele din Franța, în continuă scădere după scandalul legat de salariul soției sale

Popularitatea candidatului dreptei franceze la alegerile prezidențiale din primăvara acestui an este în continuă scădere în urma apariției informațiilor cu privire la plata soției sale pentru un loc de muncă pe care niciodată nu l-a avut, notează Reuters.

Aproximatv 61% dintre perosanele chestionate în cadrul unui sondaj au o percepție negativă asupra acestuia și numai 38% se declarată favorabili lui Fillon. În numai câteva zile popularitatea favoritului la funcția de președinte a scăzut cu 16 procente, scrie CaleaEuropeana.ro.

Un ziar de satiră a dezvăluit faptul că Penelope Fillon a primit  aproximativ 600.000 de euro pentru activitățile sale precum atașat parlamentar al soțului său.

Cu toate acestea, practica este una legală și răspândită la nivelul Franței — în 2014, între 10% și 15% dintre cei 900 de parlamentari au angajat un membru de familie care poartă același nume ca ei—, dar cu condiția ca acesta să nu fie un angajat fictiv. Le Canard Enchaîné pune sub semnul întrebării că Penelope Fillon ar fi desfășurat cu adevărat vreo activitate.

Francois Fillon a declarat că este revoltat în legătură cu informațiile apărute în presă, adăugând că articolul dă dovadă de “dispreț și misoginism”.

La alegerile prezidențiale din primăvara acestui an vor lua parte François Fillon, candidatul dreptei, Marine Le Pen, candidatul extremist al Frontului Național, radicalul socialist Jean-Luc Melenchon și fostul ministru al Economiei, Emmanuel Macron, care refuză să participe la primarele socialiste. În tabăra socialistă, care își va desemna candidatul la finalul acestei luni, concurează fostul premier Manuel Valls și fostul ministru al educației Benoit Hamon.  Cele două tururi ale alegerilor prezidențiale din Franța vor avea loc în zilele de 23 aprilie și 7 mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău