Popularitatea familiei regale olandeze în scădere, după ignorarea repetată a recomandărilor privind COVID-19

  • 29 Decembrie 2020 17:32
Popularitatea familiei regale olandeze în scădere, după ignorarea repetată a recomandărilor privind COVID-19

Popularitatea familiei regale olandeze este în scădere după ce aceasta a ignorat în mod repetat recomandările guvernului privind limitarea pandemiei de coronavirus, a indicat un sondaj Ipsos publicat marți, notează DPA.

Doar 47% din populația Olandei s-a declarat foarte mulțumită de regele Willem-Alexander - cu 30% mai puțin decât anul trecut, susține sondajul.

Populația este nemulțumită și de regina Maxima, cel mai popular membru al familiei regale potrivit sondajelor, a cărei apreciere în rândul publicului este și ea în scădere, doar 61% din populație declarându-se foarte mulțumită de aceasta, cu 20% mai puțin decât în primăvară.

Motivul din spatele acestei scăderi de popularitate este legat de încălcarea repetată a recomandărilor guvernamentale de limitare a răspândirii COVID-19, potrivit unui sondaj al revistei Nieuwsuur.

În toamnă, familia regală a zburat în Grecia cu un avion al guvernului deși acesta îndemnase cetățenii să reducă din călătorii și să rămână acasă, ducând la critici generalizate și la întoarcerea grăbită acasă a cuplului regal.

Câteva zile mai târziu însă, în mass-media a apărut informația că două dintre prințese rămăseseră la vila din Grecia, iar regele și regina au trebuit să-și ceară scuze într-un mesaj video.

În vară, o imagine din Grecia a membrilor familiei regale în care aceștia nu respectau măsurile de distanțare socială față de proprietarul unui restaurant a provocat de asemenea nemulțumiri. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău