Pompierii solicită să se organizeze exerciții de simulare în caz de incendiu în spațiile de agrement

  • 28 Martie 2018 15:10
Pompierii solicită să se organizeze exerciții de simulare în caz de incendiu în spațiile de agrement

Pompierii le solicită administratorilor spațiilor de agrement să organizeze exerciții de simulare în caz de incendiu, cu evacuare de persoane în timp real, pentru a evalua starea de pregătire a edificiilor în situații de risc.

Aceștia sunt îndemnați să respecte securitatea anti-incendiară, să asigure buna funcționare a instalațiilor automate de stingere, semnalizare și înștiințare în caz de incendiu, evacuarea fumului, precum și a instalațiilor electrice.

Proprietarii și administratorii de imobile trebuie să asigure accesul spre căile și ieșirile de evacuare, fiind interzise barierele, gratiile și blocarea ușilor, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În comunicat nu se menționează despre eventuale controale la obiectivele de agrement, așa cum solicita anterior prim-ministrul Pavel Filip.

Guvernul a anunțat ieri că va fi stabilită lista obiectivelor unde se atestă un flux mare de oameni, unde urmează să se facă verificări în privința respectării normelor de apărare împotriva incendiilor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău