Pompierii moldoveni care au luptat cu incendiile forestiere în Grecia vor ajunge astăzi acasă / VIDEO

  • 17 August 2021 09:16
Pompierii moldoveni care au luptat cu incendiile forestiere în Grecia vor ajunge astăzi acasă / VIDEO

Pompierii Inspectoratul General pentru Situații de Urgență care au luptat cu incendiile forestiere în Grecia vor ajunge astăzi acasă. După nouă zile de misiune salvatorii urmează să ajungă în Republica Moldova.

Aceștia au intervenit în lichidarea incendiilor pe suprafețe extinse, defrișarea arborilor afectați de ardere, dar și identificarea focarelor ascunse. Pompierii moldoveni au lucrat în împreună cu salvatorii români, făcând echipă comună. Salvatorii au fost coordonați de ofițerii eleni și au primit misiunile într-o bază operațională din regiunea Prokopion. În total aceștia au stins incendii forestiere pe insula Evia, unde au identificat focare de ardere, au lichidat incendii și au salvat animale, se arată în comunicat.

Pe parcursul misiunii în statul elen angajații IGSU au stins peste 420 de focare de ardere în fondul forestier, au defrișat 22 de arbori, precum și au refulat peste 30000 l de apă. Toate acțiunile echipei s-au desfășurat pe o suprafață de 300 ha. La încheierea misiunii pompierii moldoveni au fost mulțumiți de autorități dar și de băștinași pentru eforturile depuse în lichidarea consecințelor devastatoare a incendiilor forestiere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău