Pompierii din capitală au intervenit pentru a stinge focarele de vegetație uscată

  • 20 Iulie 13:30
Pompierii din capitală au intervenit pentru a stinge focarele de vegetație uscată

Pompierii IGSU au intervenit la lichidarea focarelor de ardere a vegetației uscate în seara zilei de ieri, 19 iulie 2024.

 
Apelul a fost recepționat la ora 17:1. Potrivit informațiilor, o suprafață extinsă de vegetație uscată a fost cuprinsă de flăcări în minicipiul Chișinău, strada Uzinelor 249/1. La fața locului au fost îndreptate 7 echipe de intervenție. Arderea a fost lichidată complet la ora 21:33, relatează IGSU.
 
În urma incendiului, nimeni nu a avut de suferit, iar focul a nimicit 15 hectare de iarbă uscată.
 
Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 45 de situații de lichidare a focarelor de ardere.
 
În acest sens, IGSU repetat îndeamnă populația să fie foarte prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special pe timp de caniculă, pentru evitarea izbucnirii incendiilor forestiere și de vegetație uscată.
 
Cetățenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate, să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe în preajma spațiilor forestiere.
 
În timpul odihnei în spații forestiere persoanele sunt îndemnate de salvatori să stingă rugurile și mangalurile la plecare, dar și să nu lase nesupravegheate sursele de foc deschis.
 
Maturii sunt îndemnați să acorde atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul pentru evitarea producerii incendiilor.
 
În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău