Pompierii atenționează populația în privința codului Galben anunțat pe teritoriul R.Moldova

  • 13 Noiembrie 2019 10:08
Pompierii atenționează populația în privința codului Galben anunțat pe teritoriul R.Moldova

În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de stat privind cod galben de vânt puternic, pentru perioada 13-14 noiembrie curent, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre respectarea normelor antiincendiare, în scopul evitării pericolului incendiilor de caracter natural.

Pentru prevenirea situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile de siguranță împotriva incendiilor în condiții de vânt și umiditate redusă, recomandând cetățenilor să nu aprindă frunzele, vegetația uscată, dar și resturile menajere în curți sau în preajma acestora pentru a evita declanșarea focarelor cu extindere către sectorul locativ.

Totodată, IGSU reamintește că în păduri și parcuri este interzisă aprinderea rugurilor și grătarelor, în scopul evitării focarelor forestiere.

Aprinderea focului în timpul odihnei la aer liber se recomandă doar în locuri special amenajate. La plecare, focul de rug urmează a fi stins minuțios și acoperit cu pământ. Părinții sunt rugați să monitorizeze strict minorii pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv aprinderea vegetației uscate. În caz de incendii cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău