Pompieri și militari se luptă să stingă un incendiu de pădure izbucnit în regiunea Madrid

  • 04 August 2020 19:40
Pompieri și militari se luptă să stingă un incendiu de pădure izbucnit în regiunea Madrid

Pompieri și militari spanioli se luptau luni să țină sub control un incendiu de pădure izbucnit în cursul nopții în regiunea Madrid care a condus la evacuarea mai multor case, relatează Reuters.

Directorul serviciilor de urgență din Madrid a declarat luni dimineața că pompierii au stabilit un perimetru în jurul flăcărilor și că aeronave au fost trimise în zonă pentru a ajuta la stingerea incendiului.

"Nu există niciun risc pentru populație în acest moment. Vom fi bine pregătiți dacă flăcările își vor schimba cursul", a spus Carlos Novillo într-o înregistrare video postată pe social media.

Serviciile de urgență din Madrid au declarat că 16 echipaje de pompieri, precum și trei aeronave, au fost trimise pentru a stinge incendiul izbucnit în jurul regiunii Robledo de Chavela, situată la 40 de km nord-vest de capitala spaniolă.

O purtătoare de cuvânt a confirmat că mai multe case izolate au fost evacuate ca măsură de precauție, însă nicio comunitate nu este în pericol.

Ea nu a putut confirma sursa incendiului, care survine pe fondul unui val de căldură care afectează sudul Europei, în Spania fiind înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău