Pompeo spune că SUA vor lucra cu UE pentru reluarea călătoriilor

  • 24 Iunie 2020 19:55
Pompeo spune că SUA vor lucra cu UE pentru reluarea călătoriilor

Secretarul de stat Mike Pompeo și-a exprimat miercuri încrederea că Washingtonul va ajunge la un acord pentru restabilirea legăturilor de călătorie cu Europa, reduse puternic din cauza pandemiei de coronavirus, în contextul apariției unor informații că Bruxellesul ar putea interzice sosirile din SUA din cauza înmulțirii noilor cazuri, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Pompeo a declarat presei că este "important" pentru ambele părți să obțină reluarea călătoriilor și că este "foarte încrezător" că se va putea ajunge la un acord în câteva săptămâni.

"Sunt încrezător că vom găsi un set de condiții care vor crea suficiente garanții de sănătate și siguranță", a declarat Pompeo.

"Lucrăm la găsirea celui mai bun mod de a face asta, cel mai bun moment pentru a o face, tacticile potrivite", a adăugat el.

Pompeo a subliniat că obiectivul este de a obține reluarea călătoriilor la nivel global.

CNN și The New York Times au relatat în această săptămână că Uniunea Europeană analizează o propunere de a bloca sosirile din SUA și din alte țări cu numeroase cazuri de coronavirus.

Bilanțul din SUA este în creștere, în contextul în care state precum Texas, Florida și California au atins niveluri maxime ale numărului de infectări de la începutul epidemiei, chiar dacă New York, precedentul focar, a reușit să reducă semnificativ rata de noi infecții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău