Poluare | India închide școlile și cinci centrale pe bază de cărbune din jurul capitalei New Delhi

  • 17 Noiembrie 2021 10:24
Poluare | India închide școlile și cinci centrale pe bază de cărbune din jurul capitalei New Delhi

India a închis temporar cinci centrale pe bază de cărbune din jurul capitalei New Delhi, în cadrul eforturilor de a combate poluarea atmosferică, potrivit unui ordin al unei comisii din Ministerului Mediului, transmite miercuri Reuters, potrivit Agerpres.

Comisia pentru managementul calității aerului a interzis de asemenea traficul camioanelor care transportă mărfuri neesențiale și a oprit lucrările de construcții în New Delhi și orașele din jur.

În cel mai recent ordin al său, Comisia a subliniat că există o necesitate 'imperioasă' de a se lua măsuri împotriva unei deteriorări suplimentare a calității aerului.

Nivelurile de poluare au crescut la 'sever' în această lună, când indicele calității aerului a urcat la 499 pe o scală de 500, nivel ce arată că și oamenii sănătoși sunt expuși pericolului de a dezvolta boli respiratorii.

New Delhi, una din cele mai poluate capitale din lume, se luptă cu un smog cronic în fiecare an pentru că scăderea temperaturii face să stagneze particulele poluante provenite de la centralele pe cărbune, gazele de eșapament și incendierea deșeurilor în aer liber.

Pentru a-i proteja pe copii de o criză tot mai severă a poluării atmosferice, guvernul a decis sâmbătă închiderea școlilor timp de o săptămână în capitală, dar Comisia pentru managementul calității aerului a prelungit măsura pe termen nelimitat.

Comisia a mai cerut ca, de la 21 noiembrie, măcar 50% dintre angajații guvernamentali să lucreze de acasă.

La rândul său, Curtea Supremă a cerut luni Comisiei să propună măsuri pentru reducerea poluării în nordul Indiei.

De asemenea, Curtea a sancționat guvernele federal și local pentru eșecul de a reduce poluarea în metropola cu 20 milioane de locuitori care se confruntă cu o atmosferă toxică aproape în fiecare iarnă.

Condițiile atmosferice se înrăutățesc în noiembrie, când se produce o creștere a concentrației de particule fine în suspensie PM2,5 - suficient de mici pentru a intra în fluxul sanguin atunci când sunt inhalate în plămâni -, parțial din cauza agricultorilor care dau foc miriștilor înaintea noului sezon de semănat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău