Polonia - temeri legate de un posibil "incident major" în contextul în care migranții din Belarus se îndreaptă spre graniță

  • 08 Noiembrie 2021 12:54
Polonia - temeri legate de un posibil

Autoritățile poloneze au acuzat Belarus că încearcă să genereze o confruntare majoră luni, după ce în imaginile postate pe social media au fost observați sute de migranți îndreptându-se spre granița poloneză.

Într-o filmare, distribuită de serviciul de blogging belarus NEXTA, migranții, purtând rucsaci și haine de iarnă, sunt văzuți mergând pe marginea unei autostrăzi. În alte imagini video se pot vedea grupuri mari de migranți care stau pe marinea drumului și sunt escortați de bărbați înarmați îmbrăcați în haine kaki.

"Belarus dorește să provoace un incident major, preferabil cu focuri de armă și victime: potrivit informațiilor din presă, aceștia pregătesc o confruntare lângă Kuznica Bialostocka", a declarat viceministrul de externe, Piotr Wawrzyk, pentru radioul public polonez. Viceministrul polonez de interne, Maciej Wasik, a scris pe Twitter că "Autoritățile poloneze sunt pregătite pentru orice scenariu."

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău