Polonia susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, potrivit Ministerului de Externe de la Varșovia

  • 26 Mai 2018 13:10
Polonia susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, potrivit Ministerului de Externe de la Varșovia

Polonia susține ferm parcursul european al Republicii Moldova și va acorda întreg sprijinul și expertiza autorităților de la Chișinău în implementarea Acordului de Asociere RM-UE și Zonei de Liber Schimb Complex și Cuprinzător (DCFTA). Declarația a fost făcută de subsecretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, Bartosz Cichocki, în cadrul întrevederii cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

În opinia oficialului polonez, Republica Moldova și Polonia au atins un nivel avansat de cooperare. Ministrul de externe de la Chișinău, Tudor Ulianovschi a menționat că Polonia este unul dintre cei mai activi suporteri ai parcursului european al Republicii Moldova.

Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea bilaterală în diferite organizații internaționale. Șeful diplomației de la Chișinău a apreciat poziția Președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, în cadrul dezbaterii de nivel înalt a Consiliului de Securitate al ONU privind promovarea unui dialog deschis și respectuos, care să contribuie la soluționarea cu succes așa-numitelor conflicte înghețate din Moldova, Georgia și Nagorno-Karabah

Oficialii au menționat intensificarea relațiilor economice și a schimburilor comerciale bilaterale dintre Republica Moldova și Polonia. Totodată, ei au vorbit despre inițierea unor noi proiecte investiționale cu participarea mediului de afaceri din Moldova și Polonia.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău