Polonia: Steagul UE revine în Senat după alegerea unui membru al opoziției la șefia camerei legislative

  • 13 Noiembrie 2019 19:15
Polonia: Steagul UE revine în Senat după alegerea unui membru al opoziției la șefia camerei legislative

În Senatul polonez și-au făcut miercuri din nou apariția steaguri ale Uniunii Europene, în urma deciziei președintelui nou ales al acestei camere legislative, relatează dpa, preluat de Agerpres.

'Aș dori să fac acest mic gest, pentru că suntem membri ai familei europene', a declarat noul președinte ale Senatului, Tomasz Grodzki, la Radio Zet.

Steagurile UE nu au mai fost arborate în Senatul polonez în precedenta legislatură.

Tomasz Grodzki, un chirurg în vârstă de 61 de ani, membru al partidului de centru Platforma Civică (PO), a fost ales marți președinte ale Senatului, cu 51 de voturi ale opoziției și independenților, învingându-l pe candidatul partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS), Stanislaw Karczewski, care a întrunit 48 de voturi.

Pierderea șefiei Senatului a fost o lovitură pentru PiS, întrucât aceasta i-ar putea întârzia unele din ambițiile legislative, inclusiv modificări suplimentare ale sistemului de justiție, care au îngrijorat Uniunea Europeană.

Tradiția arborării steagului Uniunii Europene alături de drapelul polonez a fost abandonată pentru prima oară de fostul prim-ministru Beata Szydlo, care, la conferințele de presă săptămânale de după ședințele de guvern, avea pe fundal doar steagul național.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău