Polonia reiterează că se opune proiectului Nord Stream 2

  • 14 Martie 2019 16:57
Polonia reiterează că se opune proiectului Nord Stream 2

Polonia s-a opus în mod constant realizării proiectului Nord Stream 2 și susține poziția critică a Comisiei Europene în această privință - a declarat ministrul polonez de externe, Jacek Czaputowicz, într-un discurs susținut în Seimul de la Varșovia.

Potrivit ministrului, una dintre sarcinile politicii externe poloneze este asigurarea securității energetice, ceea ce se poate întâmpla numai datorită independenței față de livrările de gaze rusești. Czaputowicz a subliniat că scopul revizuirii Directivei UE privind gazele naturale este ca normele care reglementează piața internă a gazelor naturale să se aplice și conductelor de gaze din țările terțe.

"În 2018, am creat o coaliție din mai multe state, ceea ce a dus la armonizarea textului revizuirii Directivei, pentru a împiedica utilizarea de către Gazprom a poziției sale privilegiate pe piața europeană. Acest lucru nu modifică în vreun fel aprecierea noastră negativă cu privire la Nord Stream 2" - a declarat șeful diplomației poloneze.

În opinia sa, proiectul-cheie pentru asigurarea securității aprovizionării cu gaze naturale îl constituie construirea conductei de gaze Baltic Pipe, prin care Polonia să se aprovizioneze cu gaze din Norvegia.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău