Polonia reinstituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în țară din afara spațiului Schengen

  • 24 Iunie 2021 10:27
Polonia reinstituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în țară din afara spațiului Schengen

Polonia a introdus o carantină obligatorie de zece zile pentru persoanele care intră în țară din afara spațiului Schengen - potrivit unui anunț făcut miercuri seară de ministrul adjunct al sănătății de la Varșovia, Waldemar Kraska. "Reintroducem carantina pentru sosirile din străinătate, scrie Rador.

Aceasta va fi obligatorie pentru cei care vin din țări care nu fac parte din spațiul Schengen și nu aparțin spațiului UE" - a subliniat Kraska. Acesta a precizat, însă că persoanele respective pot ieși din izolare după șapte zile, dacă sunt testați negativ pentru COVID-19. De asemenea, persoanele care vor prezenta la frontieră un test COVID negativ nu mai vechi de 48 de ore nu vor mai trebui să stea în izolare.

Cei care sunt complet vaccinați împotriva coronavirusului, precum și copiii sub 12 ani sub supravegherea părinților vaccinați, de asemenea, nu vor fi vizați de măsura izolării. Ministrul adjunct al sănătății de la Varșovia, Waldemar Kraska, a declarat că astfel de restricții ar trebui să protejeze polonezii de tulpini noi, mai infecțioase de coronavirus, în special de tulpina "Delta".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău