Polonia primește medici din Belarus și Ucraina pentru a acoperi deficitul de angajați din sănătate

  • 21 Ianuarie 2021 19:25
Polonia primește medici din Belarus și Ucraina pentru a acoperi deficitul de angajați din sănătate

Polonia a acordat joi licențe pentru cinci doctori din Belarus și Ucraina în baza unei noi proceduri simplificate, în contextul în care se confruntă cu un deficit medical pe timpul pandemiei, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Licențele au fost acordate în baza unei legi aprobate la sfârșitului anului 2020 care simplifică procedurile pentru aprobarea doctorilor din afara Uniunii Europene.

Noua lege s-a dovedit controversată: unele asociații medicale se tem că procedura simplificată ar putea afecta evaluarea competențele profesionale și de limbă ale doctorilor.

Cu toate acestea, ministrul Sănătății, Adam Niedzielski, a declarat într-o conferință de presă la Varșovia că noile proceduri oferă "o garanție pentru cunoștințele și educația doctorilor".

Câteva zeci de alte propuneri de la medici din afara UE sunt în analiza ministerului, a spus Niedzielski.

Conform datelor Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare în Europa (OECD), Polonia are cea mai scăzută rată de medici la 100.000 de locuitori din UE, de 238 în 2017.

Deficitul de medici, asistente și alți angajați din sănătate s-a resimțit cel mai puternic pe parcursul ultimului val din pandemia de coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău