Polonia | Președintele Parlamentului își cere scuze pentru că a abuzat de avioanele speciale

  • 05 August 2019 19:10
Polonia | Președintele Parlamentului își cere scuze pentru că a abuzat de avioanele speciale WP Finanse - Wirtualna Polska

Președintele conservator al Dietei poloneze, Marek Kuchcinski, și-a cerut scuze luni pentru numeroasele sale călătorii, inclusiv unele cu familia, la bordul unor avioane guvernamentale, un caz ce ar putea afecta imaginea partidului său cu câteva luni înaintea alegerilor legislative, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit unor documente prezentate de opoziție și mass-media, Kuchcinski, în vârstă de 63 de ani și al doilea om în stat potrivit Constituției, a folosit Gulfstream, elicoptere și avioane militare în jur de o sută de ori în ultimii ani.

În 23 de ocazii, el a fost însoțit de membrii familiei sale.

El prezidează Dieta (camera inferioară) din 2015, odată cu venirea la putere a partidului conservator-naționalist Dreptate și Justiție (PiS) din care face parte. Marek Kuchcinski este un apropiat al președintelui partidului, Jaroslaw Kaczynski, amintește France Presse.

PiS, care a câștigat alegerile din 2015 cu lozinci promițând să pună capăt abuzurilor de putere, este pentru moment un mare favorit al alegerilor legislative planificate la toamnă, mai ales datorită unor măsuri sociale importante.

Opoziția, care cere demisia lui Kuchcinski, subliniază că majoritatea zborurilor au fost efectuate în weekenduri între Varșovia și regiunea Rzeszow, de unde el este originar și de asemenea deputat. Majoritatea zborurilor aveau de asemenea statut de înaltă prioritate.

"Sunt conștient că opinia publică judecă comportamentul meu într-un mod negativ, motiv pentru care aș dori să-mi cer scuze tuturor celor care s-au simțit ofensați", a declarat Kuchcinski presei.

"În același timp, aș dori să subliniez că am acționat în conformitate cu legea", a spus el, adăugând că numărul mare de zboruri este legat de activitatea sa de președinte al Parlamentului.

În această declarație, Kuchcinski a recunoscut că într-un caz soția sa a zburat fără el la bord. Pentru a compensa costul zborului, Kuchcinski a anunțat că va plăti 28.000 de zloți (6.500 euro) unui fond pentru modernizarea armatei.

Recent, el a susținut de asemenea că a plătit 15.000 de zloți unor organizații caritabile pentru a compensa zborurile membrilor familiei sale.

Detaliile tuturor zborurilor sale urmează a fi publicate pe website-ul Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău