Polonia își va întări securitatea la frontiera cu Belarus, anunță ministrul de interne polonez

  • 02 Iulie 2023 14:25
Polonia își va întări securitatea la frontiera cu Belarus, anunță ministrul de interne polonez

Polonia va desfășura 500 de polițiști la frontiera sa cu Republica Belarus, a anunțat duminică ministrul polonez al afacerilor interne Mariusz Kaminski, informează Reuters.

Poliția de frontieră a Poloniei a anunțat duminica aceasta că 187 de persoane au încercat să traverseze ilegal frontiera din Belarus în Polonia sâmbătă.

"Din cauza situației tensionate la frontiera cu Belarus, am decis întărirea forțelor noastre cu 500 de ofițeri de poliție de la unități de prevenție și de contraterorism", a scris Kaminski pe Twitter.

"Aceștia se vor ralia celor 5.000 de polițiști de frontieră și celor 2.000 de soldați care apără securitatea la această frontieră", a adăugat el.

Un gard metalic înalt de cinci metri, dublat de un sistem electronic, funcționează de-a lungul graniței Poloniei cu Belarus, un aliat al Rusiei, acuzat că a lăsat să pătrundă migranți care doresc să ajungă în UE, acuzație respinsă de Minsk.

În pofida acestor măsuri de protecție și a practicii obișnuite de respingere a migranților ilegali aplicată de Polonia, circa o sută de încercări de trecere ilegală a frontierei polono-belaruse, de către migranți proveniți în principal din Orientul Mijlociu și Africa, sunt raportate zilnic de polițiștii de frontieră și de ONG-urile care operează acolo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău