Polonia ar putea introduce obligativitatea vaccinării în cazul străinilor din afara UE

  • 16 Octombrie 2018 11:25
Polonia ar putea introduce obligativitatea vaccinării în cazul străinilor din afara UE

Guvernul polonez studiază posibilitatea de a introduce obligativitatea vaccinării în cazul cetățenilor străini din afara Uniunii Europene, turiștii și refugiații urmând să fie supuși vaccinării obligatorii chiar dacă perioada de ședere în Polonia nu depășește trei luni - potrivit ziarului Rzeczpospolita.

„În prezent, legislația nu prevede că studenții străini, de exemplu, trebuie să prezinte adeverințe care să demonstreze că sunt vaccinați împotriva rujeolei sau a tuberculozei, boli care au ajuns să fie o mare problemă în rândul celor care vin prin estul Poloniei", a declarat Marcin Czech, viceministrul polonez al sănătății.

La rândul lor, reprezentanții inspecției sanitare din Polonia atrag atenția că în Ucraina, de exemplu, doar jumătate din populație este vaccinată împotriva tuberculozei.

În Polonia există 37,5 mii de studenți și foarte mulți muncitori ucraineni și, potrivit experților, dacă acești indicatori, privind numărul de cetățeni străini nevaccinați, sunt adăugați la numărul polonezilor care nu se vaccinează ca urmare a mișcărilor anti-vaccin, atunci există riscul unei epidemii. În ceea ce privește refugiații, guvernul polonez intenționează să introducă în cazul lor vaccinurile obligatorii, chiar și în cazul în care aceștia doar tranzitează Polonia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău